Tuoreet leivät
leivotaan joka yö

Leipomon historiasta

1980-luku oli kääntymässä seuraavalle vuosikymmenelle, kun avasimme pienen ravintolan Helsinkiin osoitteeseen Mannerheimintie 53. Ravintolamme ovet aukesivat ensimmäistä kertaa asiakkaille toukokuussa 1988.

Joka yö ravintolan keittiössä leivoimme tuoretta leipää käsin. Ranskalaiseen tyyliin taikinajuureen leivotut leivät ja leivonnaiset saavuttivat suurta suosiota. Poikkeuksellisen nopeasti kasvanut suosio työllisti meidät ympäri vuorokauden ja töitä paiskittiin täydellä teholla. Päivisin olimme ravintoloitsijoita ja öisin muutuimme leipomoksi.

Leipiemme suosio kasvoi kuitenkin niin suureksi, joten luovuimme ravintolasta ja toiminta vaihtui leipomoksi. Siirryimme Mannerheimintieltä Mankkaalle ja avasimme leipomomme keväällä 1994 (Mankkaantie 25)

Leipomoon tilattiin uunit ja taikinakoneet suoraan Ranskasta ja keskityimme vain leipomiseen. Myös raaka-aineet valittiin tarkkaan. Aidot ranskalaiset jauhot tilattiin jo tuolloin Grands Moulins de Paris-myllystä

Keväällä 1999 leipomomme siirtyi vielä parempiin tiloihin Espoon Tiistilään (Tiistiniityntie 2). Kesäkuussa 2020 muutimme omiin tiloihin Tuusulaan ( Korvenrannantie 15 K ). Leivomme edelleen kaikki leivät taikinajuureen käsityönä kolmen leipurin voimin joka yö.
Nyt myös toinen sukupolvi on siirtynyt osakkaaksi ja toiminta pyörii kolmen naisen, Kaisun, Emilien sekä Mélanien voimin.

Helmikuussa 2014 avasimme ensimmäisen leipämyymälämme Espoon Matinkylään lähelle kauppakeskus Iso Omenaa, jossa saimme työskennellä jälleen lähempänä sekä tuttuja että vanhempiakin asiakkaitamme. Loppuvuonna 2016 päätimme kuitenkin sulkea leipämyymälän hiljaisen kysynnän vuoksi ja keskitymme nyt toistaiseksi täydellä teholla jälleenmyyntipisteidemme yhteistyötoimintaan.

Historiaa